• Professioneel
  • Cliëntgericht
  • Grensverleggend
GLI leefstijl veranderen Fyzie

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Wanneer je te zwaar bent zonder aanwijsbare medische oorzaak, kan dit voortkomen uit je leefstijl. ‘Leefstijl’ is een breed begrip. Er vallen allerlei factoren onder, zoals voeding, beweging, ontspanning, middelengebruik en slaap. Je leefstijl is daarom niet per definitie ‘gezond’ of ‘ongezond’. Vaak leef je op bepaalde gebieden al gezond, maar is er op andere gebieden nog verbetering te behalen. 

direct een afspraak maken

Fyzie biedt twee verschillende trajecten aan die jou kunnen helpen met het verbeteren van je gezondheid en leefstijl:

  • de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

  • KeiVitaal

In de GLI werk je in een groep van ongeveer12 personen aan een gezondere leefstijl. Je wordt hierbij begeleid door een fysiotherapeut, leefstijlcoach en diëtiste. Je leert over onderwerpen als bewegen, slaap, stress, ontspanning en voeding. Ook ga je met elkaar bewegen om een gezond beweegniveau te halen. 

Wanneer je aan bepaalde voorwaarden voldoet, wordt de GLI vergoed door je zorgverzekeraar. Je kunt deelnemen wanneer je BMI 30 of hoger is, of wanneer je een BMI van 25 hebt en daarnaast een leefstijlgerelateerde aandoening hebt zoals diabetes, een hart- en vaatziekte of artrose. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van je zorgverzekering heb je altijd een verwijzing van je huisarts nodig. Met deze verwijzing kun je je aanmelden bij een GLI-coördinator in jouw buurt. 

Ontmoet de juiste therapeut

Emma van de Vorst
Emma van de Vorst fysiotherapeut
emmavdvorst@fyzie.nl BIG: 99928537704

Direct een afspraak maken?

Wij helpen u graag met deskundig advies en begeleiding.