• Professioneel
 • Cliëntgericht
 • Grensverleggend
Manueel therapie Fyzie

Manuele therapie

Ik heb last van rugklachten, nekpijn of schouderpijn. Ik wil van mijn pijn af en me energieker voelen. 

Bij Fyzie begrijpen we hoe vervelend en belastend dit soort klachten kunnen zijn. Onze gespecialiseerde manueeltherapeuten zijn er om je te helpen bij het verminderen van deze klachten en het herstellen van de functie van je lichaam.

Direct een afspraak maken

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op het onderzoeken en behandelen van functiestoornissen in gewrichten, spieren en zenuwen. 

Manuele therapie is gericht op het verbeteren van de bewegelijkheid en het verminderen van pijn in het lichaam. De therapeut gebruikt specifieke technieken zoals manipulaties, mobilisaties en gerichte oefeningen om klachten aan te pakken. Deze aanpak is vaak effectief bij:

 • Nek- en rugklachten

 • Hoofdpijn

 • Schouderklachten

 • Heup- en knieklachten

 • Sportblessures

Wanneer manuele therapie? 

Manuele therapie is een behandeling die kan worden toegepast bij een breed scala aan klachten gerelateerd aan het bewegingsapparaat. Hier zijn enkele situaties waarin manuele therapie bijzonder nuttig kan zijn:

 • Bewegingsbeperkingen: Als u moeite heeft met bewegen of beperkingen ervaart in bepaalde gewrichten, kan manuele therapie helpen om de bewegingsvrijheid te herstellen.

 • Pijnklachten: Bij aanhoudende pijn in bijvoorbeeld de nek, rug, schouders, heupen of knieën, kan manuele therapie de pijn verminderen door het verbeteren van de functie van de gewrichten.

 • Hoofdpijn: Sommige vormen van hoofdpijn, zoals spanningshoofdpijn of migraines gerelateerd aan de nek, kunnen baat hebben bij manuele therapie.

 • Herstel na Operatie: Na een chirurgische ingreep aan gewrichten of spieren kan manuele therapie onderdeel zijn van het revalidatieproces om de mobiliteit en functie te herstellen.

 • Sportblessures: Manuele therapie kan sporters helpen bij het herstellen van blessures en het verbeteren van de prestaties door een optimale bewegingsfunctie te ondersteunen.

 • Chronische Aandoeningen: Bij aandoeningen zoals artrose of reumatoïde artritis kan manuele therapie bijdragen aan het behoud of verbetering van de bewegelijkheid en het verminderen van pijn.

 • Preventie: Preventieve manuele therapie kan helpen om mogelijke toekomstige klachten te voorkomen, vooral als u een beroep of hobby heeft die bepaalde lichaamsdelen zwaar belast.

Het is belangrijk om te weten dat manuele therapie niet altijd de geschikte behandelmethode is voor elke aandoening of klacht. Een grondige beoordeling door een gekwalificeerde manueel therapeut is essentieel om te bepalen of deze behandeling voor uw specifieke situatie geschikt is. Bij Fyzie hebben we ervaren manueel therapeuten die u graag begeleiden en adviseren over de beste behandeling voor uw klachten.

Manuele therapie bij Fyzie

De manueel therapeut van Fyzie onderzoekt de manier waarop je beweegt en waar de klacht vandaan komt. Vervolgens past de manueel therapeut verschillende technieken toe om je gewrichten beter te laten functioneren. Hierdoor verbetert je houding en kan je je gewrichten makkelijker bewegen. De effecten zijn vaak direct merkbaar: je ervaart minder pijn en meer bewegingsvrijheid. Daarnaast krijg je adviezen en begeleiding in gezond bewegen. 

manuele therapie Fyzie

Waarom zou u voor Fyzie kiezen als het gaat om manuele therapie?

Persoonlijke begeleiding, met vaste behandelaar
Specialistische teams, voor de beste zorg
Op je eigen tijd een afspraak inplannen
Direct een afspraak maken

Ontmoet de juiste therapeut

Daniëlle Hafkamp
Daniëlle Hafkamp manueel therapeut MSc
dhafkamp@fyzie.nl BIG: 69918648204
Ellen de Greef- Netjes
Ellen de Greef- Netjes manueel therapeut MSc
edegreef@fyzie.nl BIG: 29914368004
Joachim Nagel
Joachim Nagel manueel therapeut MSc, oedeemtherapeut
jnagel@fyzie.nl BIG: 79913164504
Marcel Schattel
Marcel Schattel manueel therapeut
mschattel@fyzie.nl BIG: 89048040404
Marit van de Glint
Marit van de Glint manueel therapeut
mvdglint@fyzie.nl BIG: 89908540004
Mariya Stancheva
Mariya Stancheva manueel therapeut Msc
mstancheva@fyzie.nl BIG: 99914158404
Menno Werrie
Menno Werrie Eigenaar - Manueel Therapeut
mwerrie@fyzie.nl BIG: 19046034404
Michiel Boerendonk
Michiel Boerendonk Eigenaar - Manueel Therapeut
mboerendonk@fyzie.nl BIG: 89046052604
Shane Leurs
Shane Leurs manueel therapeut MSc
sleurs@fyzie.nl BIG: 29922825404
Ties Verbeek
Ties Verbeek manueel therapeut MSc
tverbeek@fyzie.nl BIG: 9911340904
Vanilson Alves Miranda
Vanilson Alves Miranda manueel therapeut MSc
valvesmiranda@fyzie.nl BIG: 19916947304

Direct een afspraak maken?

Wij helpen u graag met deskundig advies en begeleiding.

 

Veelgestelde vragen

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op het onderzoeken en behandelen van functiestoornissen in gewrichten, spieren en zenuwen.

Wanneer manuele therapie?

Manuele therapie is een behandeling die kan worden toegepast bij een breed scala aan klachten gerelateerd aan het bewegingsapparaat. Het is raadzaam om professioneel advies in te winnen voor de juiste aanpak en behandeling. 

Neem contact op voor een intakegesprek
Wat is het verschil tussen fysio en manuele therapie?

Fysiotherapie richt zich op het algemene bewegingsapparaat en gebruikt diverse technieken om beweging te bevorderen en pijn te verlichten. Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich specifiek richt op het behandelen van klachten aan de wervelkolom en gewrichten, vaak door gebruik te maken van handmatige technieken zoals manipulatie en mobilisatie.

Vergoed de verzekering mijn behandelingen bij Fyzie?

Of fysiotherapie vergoed wordt door je verzekering, hangt af van je verzekering, je leeftijd en je klachten. In de meeste gevallen zit fysiotherapie zit niet in de basisverzekering, maar er zijn een paar uitzonderingen.

Bekijk de vergoeding van de zorgverzekeraar