• Professioneel
 • Cliëntgericht
 • Grensverleggend
Over Fyzie fysiotherapie

Daarom Fyzie

Onze Fyzie bestaat uit drie containerbegrippen.
Professioneel - Cliëntgericht - Grensverleggend
We leggen ze hieronder één voor één voor je uit.

Professioneel

Alles tot in de puntjes georganiseerd

Cliëntgericht

Een zo volledig mogelijk beeld van jouw vraag of klacht

Grensverleggend

Niet bang om nieuwe dingen te proberen

Direct een afspraak maken

Professioneel
Wij vinden onszelf professioneel. Dat we als fysiotherapiepraktijk deskundige begeleiding bieden, mag voor zich spreken. Als bonus hebben alles tot in de puntjes georganiseerd. 

“Klinkt goed, maar welke puntjes precies?”  

 • We hebben alle denkbare fysiotherapeutische specialisaties in huis. We vertalen jouw hulpvraag naar een passend behandeling en koppelen je zo snel mogelijk aan de juiste specialist. Niets zo frustrerend als lange wachttijden. Zowel telefonisch als in de wachtkamer. Wij helpen je daarom direct. Een afspraak heet niet voor niets een afspraak. We hebben planners in dienst, die je elke werkdag telefonisch en per e-mail te woord staan. Je kan telefonisch een afspraak maken of verzetten, of zelf direct een afspraak inplannen via de digitale agenda op onze website. Snel geregeld!
 • We hebben een haal- en brengservice, zodat onze praktijk voor iedereen bereikbaar is. Ook als je minder mobiel bent. 
 • De dekkingen van zorgverzekeraars zijn er de laatste jaren helaas niet overzichtelijker op geworden. We hebben twee medewerkers in dienst die zich volledig op declaraties focussen. Als je vragen hebt over vergoedingen en declaraties, kijken ze graag met je mee.
 • We hebben veel contacten met andere partijen, zoals ziekenhuizen, huisartsenpraktijken, kennisnetwerken, andere therapeutische disciplines en hogescholen. Door de korte lijntjes met onze partners, blijven we op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de zorg en brengen we je eenvoudig in contact met andere zorgverleners.  

Cliëntgericht                                                                         Wij werken cliëntgericht. Dat doen we zo:

 • Wij hebben planners in dienst. Daardoor hoeven onze therapeuten zich niet bezig te houden met organisatorische randvoorwaarden. Ze hebben tijdens de behandeling alle tijd voor de jou als cliënt. De relatie tussen de cliënt en de therapeut heeft een groot effect op de uitkomst van de behandeling. Dat doen we ten eerste door goed naar je te luisteren. Pas daarna denken we mee over een passende oplossing.
 • Wij proberen een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van jouw vraag of klacht. Ter voorbereiding op je afspraak, vragen we je daarom een gevalideerde vragenlijst in te vullen. Jouw antwoorden geven ons inzicht in je vraag en wensen. Daarbij focussen we ons op jouw welzijn en functioneren: wat kun je nu niet (goed) wat je wel heel graag zou willen?
 • Wij communiceren op een transparante, eerlijke en directe manier. We doen er alles aan om jouw hulpvraag te beantwoorden en je verder te helpen, maar als we dat niet kunnen, zeggen we dat. We denken dan mee over een andere (niet-fysiotherapeutische) oplossing en verwijzen je zo nodig door naar een andere specialist of zorgverlener. 
 • Het is bewezen dat de beste behandelresultaten worden behaald als zowel de therapeut als de cliënt verantwoordelijkheid nemen in het behandelproces. Rekening houdend met instandhoudende factoren en beperkingen, heb jij zelf een actieve rol in de behandeling. Samen met je therapeut bespreek je de wederzijdse verwachtingen van de behandeling. Door actief aan je herstel te werken, heb je de grootste kans dat de behandeling blijvend effect heeft!  

Grensverleggend
Wij zijn niet bang om nieuwe dingen te proberen. We volgen de ontwikkeling in het zorglandschap met nieuwsgierigheid. We moedigen alle collega’s in ons team actief aan om nieuwe ideeën te bedenken en in de groep te gooien. Vervolgens maken we geld, tijd en expertise vrij om deze goede ideeën in de praktijk te brengen. Als het nodig is, werken we daarin samen met een of meerdere partners. Drie voorbeelden uit de praktijk:

 • Wij zijn een van de grondleggers van KeiVitaal, inmiddels uitgegroeid tot de GLI, een programma waarbij je onder professionele begeleiding werkt aan een gezonde en actieve leefstijl. Als deelnemer aan de gecombineerde leefstijlinterventie krijg je begeleiding bij het aanleren van gezonde eetgewoontes en gezond bewegen. Daarna helpen we je de gedragsverandering waar te maken die nodig is om een gezonde leefstijl te behouden. In dit programma is de praktijkondersteuner van je huisarts (POH) je aanspreekpunt. Daarnaast word je begeleidt door andere specialisten, zoals een leefstijlcoach, diëtist, fysiotherapeut en lokale beweegaanbieders. Samen stel je doelen op en maak je een beweeg- en voedingsprogramma. 
 • Als een van de eerste fysiotherapiepraktijken hebben wij een multidisciplinair covid-herstelprogramma ontwikkeld. 
 • Voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand bieden wij peutergym aan. In een klein groepje doen kinderen spelenderwijs allerlei bewegingsoefeningen, zodat ze meer zelfvertrouwen en plezier krijgen in bewegen.