• Professioneel
  • Cliëntgericht
  • Grensverleggend
Fysiotherapie behandelingen Fyzie

Behandelingen

Fyzie biedt een divers palet aan behandelingen aan. Welke behandeling je krijgt, is afhankelijk van je hulpvraag. Op basis van je hulpvraag kiezen we samen met jou de best passende behandeling.

Hieronder lees je de meest voorkomende behandelingen die we aanbieden. Klik op een specifieke behandeling om te lezen wat het inhoudt. Staat de behandeling waar je informatie over zocht er niet bij, mail ons dan op info@fyzie.nl. We kijken graag wat we voor jou kunnen betekenen. 

Direct een afspraak maken

Hoe ziet een behandeling eruit?

Een behandeling bij Fyzie bestaat globaal uit drie stappen: intake, behandeling en evaluatie.

Hoe ziet een behandeling eruit?
Bekkenfysiotherapie

De bekkenfysiotherapeut behandelt klachten rondom het bekken, de bekkenbodemspieren, lage rug en buik. Deze klachten kunnen problemen geven bij onder andere het plassen, de ontlasting en het vrijen. Soms is het moeilijk om over deze klachten te praten, omdat schaamte of taboe een rol speelt.

Lees meer over bekkenfysiotherapie
Beter leven met COPD

COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) is een chronische longziekte waarbij de longen beschadigd zijn. Als je COPD hebt adem je minder lucht in en uit. Daardoor kun je het benauwd krijgen. Ook kun je gaan hoesten en slijm opgeven. Hoewel COPD vooral de longen aantast, heeft het ook invloed op de rest van het lichaam. Je kunt bijvoorbeeld vermoeid raken, je conditie en spierkracht kunnen achteruit gaan en je gemoedstoestand kan veranderen. 
Fyzie heeft therapeuten die je bij al deze aspecten kunnen adviseren.

Lees meer over COPD
Chronische pijn

Chronische pijn is pijn die langer dan 3 maanden aanwezig is of langer duurt dan de verwachte hersteltijd na beschadiging of ziekte. Er is dus geen duidelijk afkappunt. Daarnaast gaan veel aandoeningen gepaard met chronische pijn, zonder dat er normaal herstel plaatsvindt, bijvoorbeeld bij reumatoïde artritis en artrose. Chronische pijn komt veel voor bij klachten van het bewegingsapparaat (nek, lage rug, kaak, enzovoort), whiplash, fibromyalgie, prikkelbare darm syndroom (of spastische darmsyndroom) of hoofdpijn.

Lees meer over chronische pijn en psychosomatisch fysiotherapie
Coaching op leefstijl

‘Leefstijl’ is een breed begrip. Er vallen allerlei factoren onder zoals voeding, beweging, ontspanning, middelengebruik en slaap. Je leefstijl is daarom niet per definitie ‘gezond’ of ‘ongezond’. Vaak leef je op bepaalde gebieden al gezond, maar is er op andere gebieden nog verbetering te behalen. 

Fyzie biedt twee verschillende trajecten aan die jou kunnen helpen met het verbeteren van je gezondheid en leefstijl:

  • de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)
  • KeiVitaal
Lees meer over leefstijl
COVID-19 revalidatie

In samenwerking met Meander Medisch Centrum hebben we een multidisciplinair revalidatieprogramma ontwikkeld voor herstel na Covid. Hierin werken onze fysiotherapeuten samen met diëtisten, logopedisten en ergotherapeuten. 

De behandeling bestaat onder andere uit het verkrijgen van inzicht in je klachten, het verantwoord opbouwen van dagelijkse activiteiten en het werken aan een betere energieverdeling.

Lees meer over COVID-19 revalidatie
Dry Needling

Een triggerpoint is een ‘knoop’ in een spier, die naast de lokale drukpijn ook vaak pijn op afstand veroorzaakt. De fysiotherapeut zoekt naar deze plaatsen, omdat ze de hoofdoorzaak kunnen zijn van uw klachten. Door met een naaldje in de triggerpoints te prikken worden deze punten in de spier(en) ontspannen.

Lees meer over Dry Needling
Echografie

Op een echo ziet de fysiotherapeut je spieren en pezen. Een echo maakt uw therapeut om iets aan te tonen of uit te sluiten, zodat we vervolgens een passende behandeling kunnen starten. 

Lees meer over echografie
EPTE

Fyzie biedt EPTE behandelingen aan bij landurige peesklachten. Een EPTE behandeling helpt wanneer je last hebt van slecht herstellende pezen, bijvoorbeeld doordat je veel sport. Bij Fyzie werken speciaal opgeleide therapeuten die deze behandeling kunnen toepassen.

Fasciatherapie

De fascia is een driedimensionaal elastisch bindweefsel netwerk, dat alle structuren zoals botten, organen en spieren in het lichaam omvat en met elkaar verbindt. Als dit bindweefselnetwerk niet meer zo makkelijk verglijdt, kunnen er verklevingen ontstaan en triggerpoints in spieren, ook wel bekend als “spierknopen”. Bij Fyzie werken therapeuten die speciaal opgeleidt zijn om fasciabehandelingen uit te voeren.

Lees meer over fasciatherapie
Fysiotherapie

Fysiotherapie houdt zich bezig met het behandelen van klachten rondom het bewegen. Hierbij kun je denken aan klachten van gewrichten, spieren en botten. Maar ook als aanvulling op chronische ziekten om het bewegen te verbeteren of juist te behouden.

Lees meer over fysiotherapie
Geriatriefysiotherapie

De geriatrietherapeut heeft specifieke kennis over ouderen en ziektebeelden. Onze geriatrietherapeuten helpen u graag op weg bij revalidatie na operatie, herstel na ziekte of het zolang mogelijk behouden van uw dagelijkse activiteiten.

Lees meer over geriatriefysiotherapie
Hartrevaldiatie

Wat mag je allemaal wel of niet doen na een hartinfarct en/of hartoperatie? De huisarts, cardioloog of bedrijfsarts kan een verwijzen geven voor de hartrevalidatie. De fysiotherapeuten van Fyzie helpen je graag bij het vinden van een gezonde leefstijl en naar manieren om vol vertrouwen volop in beweging te zijn.

Kaakfysiotherapie

Kaakklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. De kaakfysiotherapeut onderzoekt of uw klachten te verklaren zijn vanuit de spieren en/of gewrichten in de kaakregio. Vaak bestaat er een relatie met nek- of hoofdpijnklachten en zullen wij ook deze regio onderzoeken.

Lees meer over kaakfysiotherapie
Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie richt zich op problemen rondom het bewegen en het bewegingssysteem van kinderen en jongeren (0-18 jaar). Wanneer uw kind problemen ondervindt met bewegen, dan is de kinderfysiotherapeut de aangewezen zorgverlener. Hierbij kunt u denken aan problemen in de motorische ontwikkeling, maar ook bij pijnklachten in spieren en gewrichten.

Lees meer over kinderfyzie
Manuele therapie

Manueel therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Een manueel therapeut heeft zich extra geschoold in de behandeling van klachten die te maken hebben met houding en beweging.

Lees meer over manuele therapie
Neurorevalidatie

Neurologische fysiotherapie, ook wel neurorevalidatie genoemd, zorgt ervoor dat mensen met een neurologische aandoening weer hun dagelijkse bezigheden kunnen doen. Veelvoorkomende neurologische aandoeningen zijn bijvoorbeeld MS, parkinson, evenwichtsproblemen of een hersenschudding.

Lees meer over neurorevalidatie
Oedeemtherapie

Lymfedrainage is een behandelmethode om de afvoer van overtollig vocht (oedeem) in de weefsels te stimuleren. De vochtafvoer kan gestimuleerd worden door speciale massagetherapie en oefentherapie. Daarnaast kunnen bandages, tape en therapeutische kousen nieuwe vochtophoping voorkomen. 

Lees meer over oedeemtherapie
Oncologische revalidatie

Heeft u een behandeling tegen kanker ondergaan? Dan kan een oncologie fysiotherapeut u mogelijk helpen bij het opbouwen van uw kracht en conditie.

Lees meer over oncologische revalidatie
Ontspanningstherapie

Als klachten onvoldoende herstellen of veroorzaakt worden door bijvoorbeeld stress, verkeerde ademhaling of slecht slapen, dan kan een psychosomatisch fysiotherapeut hulp bieden.

Lees meer over ontspanningstherapie
Psychosomatische therapie

Als klachten onvoldoende herstellen of veroorzaakt worden door bijvoorbeeld stress, verkeerde ademhaling of slecht slapen, dan kan psychosomatische fysiotherapie worden ingezet. 

Lees meer over psychosomatische therapie
Shockwave therapie

Fyzie biedt shockwave behandelingen aan bij landurige peesklachten. Een shockwave behandeling  helpen wanneer je last hebt van slecht herstellende pezen, bijvoorbeeld doordat je veel sport. Bij Fyzie werken speciaal opgeleide therapeuten die deze behandeling kunnen toepassen.

Lees meer over shockwave therapie
Sportfysiotherapie

Bij SportFyzie doen we er alles aan om jou weer fitter te maken dan ooit tevoren. We vinden het belangrijk om garantie te bieden. Garantie op maatwerk en garantie op het terugkeren naar jouw sport, dit alles vanuit een persoonlijke benadering. Met onze sportmindset bundelen we onze krachten en gaan we op zoek naar het daadwerkelijke probleem.

Lees meer over SportFyzie
TENS apparaat

TENS staat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie. Tijdens deze behandeling worden zwakke elektrische stroompjes toegediend om de pijn te verminderen.

Lees meer over TENS
Valpreventie

In Nederland belandt er elke 5 minuten een 65-plusser op de spoedeisende hulp na een val. Door een gladde stoep, rommel op de trap maar vooral door een verminderde vitaliteit. De geriatriefysiotherapeut biedt valpreventielessen om de kans op een val te verminderen!

Lees meer over Geriatrie fysiotherapie

Direct een afspraak maken?

Wij helpen u graag met deskundig advies en begeleiding.