Fysiotherapie bij hersenletsel 

Beschadiging aan hersenen (door een aandoening of een ongeluk) kan een grote invloed hebben op het dagelijks leven. Gewone activiteiten zoals huishoudelijke taken, wandelen of sporten, fietsen, werken of studeren kan meer moeite kosten dan voorheen of ze lukken helemaal niet meer. Een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in neurologie kan u helpen om uw dagelijks leven weer op te pakken. Het revalidatietraject wordt gericht op wat u zelf het belangrijkst vindt en welke klachten u hebt. Denk hierbij aan het verbeteren of behouden van mobiliteit, evenwicht, spierkracht, conditie en het leren van nieuwe technieken om dagelijkse activiteiten makkelijker te kunnen uitvoeren. 

Om de beste zorg te kunnen geven zijn onze fysiotherapeuten aangesloten bij 

Wat kan je verwachten? 

Tijdens de eerste afspraak worden uw klachten in kaart gebracht. Meestal bevat het een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. We kijken naar de beperkingen en wat wel mogelijk is. We kijken waar u behoefte aan heeft en aan welke persoonlijke doelen u wilt werken. In overleg met u wordt er een haalbaar behandelplan opgesteld.  

Samenwerking 

Afhankelijk van het soort en ernst van de klachten werken we samen met andere specialisten en zorgdisciplines. Denk hierbij aan een neuroloog, een revalidatiearts, een huisarts, een ergotherapeut, een logopedist en een verpleegkundige.   

Vergoedingen 

Fysiotherapeutische behandelingen bij neurologische aandoeningen die onder een chronische indicatie vallen krijgt u vergoed uit de basisverzekering vanaf de 21e behandeling. De eerste 20 behandelingen worden vergoed uit de aanvullende verzekering of komen eenmalig voor eigen rekening (en niet elke jaar!). Als u de verzekering Basis Plus Module van Zilveren Kruis heeft, krijgt u bij een beroerte al vanaf de 1e behandeling fysiotherapie vergoed.