• Professioneel
  • Cliëntgericht
  • Grensverleggend

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van 'veel gestelde vragen'. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via info@fyzie.nl of 033-2048000.

Zit fysiotherapie in de basisverzekering?

Of fysiotherapie vergoed wordt door je verzekering, hangt af van je verzekering, je leeftijd en je klachten. In de meeste gevallen zit fysiotherapie zit niet in de basisverzekering, maar er zijn een paar uitzonderingen voor kinderen, mensen met artrose, COPD, stressincontinentie of etalagebenen. 

Vergoeding door zorgverzekeraar
Hoeveel behandelingen krijg ik vergoed met mijn aanvullende verzekering?

Als je aanvullend verzekerd bent, krijg je een aantal behandelingen vergoed. Het aantal behandelingen dat je vergoed krijgt, verschilt per verzekering. In je polisvoorwaarden kun je zien hoeveel behandelingen je precies vergoed krijgt en wat de voorwaarden zijn. De behandelingen die vanuit je aanvullende verzekering worden vergoed, gaan niet van je eigen risico af. 

Hoeveel kost een behandeling als ik niet aanvullend verzekerd ben?

Ben je ouder dan 18 en heb je geen aanvullende verzekering, dan betaal je de kosten voor fysiotherapie zelf.

Particuliere tarieven
Heb ik een verwijzing nodig om een afspraak te maken voor fysiotherapie?

Het is in de meeste gevallen niet nodig om een verwijzing te hebben. De eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek. De fysiotherapeut stelt vragen over je klachten en mocht het nodig zijn om toch contact met een arts hebben over de klachten dan zal de therapeut dit uitleggen en de (huis)arts informeren.

Zoek je hulp vanwege klachten die veroorzaakt worden door een specifieke ziekte of waarbij vergoeding vanuit het basispakket komt? Dan is een verwijzing van een (huis)arts wel nodig. Onze administratief medewerkers helpen je graag als hier vragen over zijn. 

Waarom is de eerste afspraak/ intake een dubbele afspraak?

De eerste afspraak bestaat uit een intake én een behandeling, dit zijn twee declaraties.
Het eerste deel van de afspraak bestaat uit een intakegesprek. De fysiotherapeut stelt vragen over je klachten en de factoren die de klachten in stand houden, doet eventueel een lichamelijk onderzoek en gebruikt gevalideerde meetinstrumenten. Tijdens het intakegesprek worden de wederzijdse verwachtingen besproken: wat verwacht jij als cliënt van de therapeut en wat verwacht de therapeut van jou? Tijdens het tweede deel van de afspraak wordt er direct gestart met behandelen.

Waarom heeft Fyzie mijn BSN-nummer nodig bij het maken van een afspraak?

De fysiotherapeut legt een patiëntendossier aan met de informatie over de klachten, de uitkomsten van het onderzoek en de testen en een behandelplan. Dit wordt gekoppeld aan uw BSN-nummer. Hierdoor verloopt de communicatie met de (huis)arts en de zorgverzekeraar betrouwbaar.

Het vastleggen van de gegevens gebeurd volgens de richtlijnen van de AVG. Uitgebreide informatie hierover is te vinden in de privacy statement.

Vraag stellen

Staat jouw vraag er niet bij? Stel deze dan via ons contactformulier: