Toen mijn vriend en ik besloten om te proberen zwanger te worden, hebben we naar onze zorgverzekering gekeken. Wij hebben voor een uitgebreid pakket gekozen zodat o.a. zwangerschap gerelateerde zorg extra verzekerd zou zijn. Maar ook wilde ik graag extra dekking voor fysiotherapie, preventie en alternatieve zorg. Ik ken veel vrouwen met klachten tijdens en na hun zwangerschap en zonder aanvullende verzekering kunnen de kosten flink oplopen. Ik wilde niet dat dit een drempel zou vormen om hulp te zoeken. Wij hebben de kosten van de verzekering opgewogen tegenover de kosten van de zorg.

Ik ben blij dat ik hiervoor verzekerd ben, anders had ik mijzelf die zorg waarschijnlijk niet gegund. 

Donna

In het begin van mijn zwangerschap ging ik door mijn rug en ben ik naar een bekkenspecialist gestapt. Ik kreeg preventieve oefeningen en tips, zoals hoe je het beste opstaat en kunt zitten en hoe ik mijn bekken recht kon krijgen. Daarnaast ben ik gestart met zwangerschapspilates bij mijn fysiotherapeute. Dit kan deels vergoed ook worden als zwangerschapscursus. 

Mijn SI gewricht blijft echter een gevoelig punt, waarvoor ik sinds mijn derde trimester wekelijks bij de fysiotherapeut kom. Ik ben blij dat ik hiervoor verzekerd ben, anders had ik mijzelf die zorg waarschijnlijk niet gegund. 

Ook volgend jaar ga ik mij extra verzekeren. Een zwangerschap heeft veel impact op het lichaam, dus ik vind het een fijn idee dat mijn fysiotherapeute mij kan helpen bij het herstel.