• Professioneel
  • Cliëntgericht
  • Grensverleggend
Door enkel heen gegaan fysiotherapie Fyzie

Enkelverzwikiking

Ik heb mijn enkel verstuikt en heb een marathon op de planning staan. Ik wil graag weten of ik over vier weken een marathon kan lopen. 

Bij Fyzie begrijpen we hoe vervelend en belastend een enkelverzwikking kan zijn. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten zijn er om je te helpen bij het verminderen van deze klachten en het herstellen van de functie van je lichaam.

Direct een afspraak maken

Wat is een verstuikte enkel?

Je hebt een verstuikte enkel als je enkelbanden zijn uitgerekt waardoor er kleine scheurtjes zijn ontstaan. Na een week of twee kun je meestal gewoon weer lopen. Maar: een verstuikte enkel kán aanhoudende klachten geven of chronisch worden. 

Wat kun je zelf doen bij een verstuikte enkel?

Het is belangrijk dat je je enkel na de blessure zo snel mogelijk koelt. Zo bestrijd je de pijn en de zwelling. Leg je voet omhoog, bijvoorbeeld op een stoel. Als de ergste pijn wat gezakt is, probeer dan voorzichtig of je kunt lopen. Als de pijn na vier dagen niet minder wordt, maak dan een afspraak bij de fysiotherapeut. Misschien is er dan iets anders aan de hand.

Hoe kunnen wij jou helpen als je last blijft houden van een verstuikte enkel?

Als de klachten niet weggaan, kan een fysiotherapeut je helpen. Soms heeft je enkel ondersteuning nodig. Denk aan tape, een brace of een spalk. De fysiotherapeut begeleid je door voorlichting en advies te geven en samen oefeningen te doen. Afhankelijk van je klachten en je wensen, maakt de fysiotherapeut een behandel- en trainingsprogramma op maat. Een behandelprogramma kan bijvoorbeeld bestaan uit dry-needling of oefeningen in de fitnesszaal zoals krachttraining. Wanneer je graag weer wilt sporten, bijvoorbeeld hardlopen, ga je hier specifiek voor trainen. Dit kan zowel in de zaal zijn als buiten op een veld. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk, maar verantwoord, weer kunt sporten. De fysiotherapeut begeleid je bij het verantwoord opbouwen van je training.  

Ontmoet de juiste therapeut

Carlijn Kieft
Carlijn Kieft Algemeen fysiotherapeut - SportFyzie
ckieft@fyzie.nl BIG: 29926474904
Dennis Duwel
Dennis Duwel fysiotherapeut - SportFyzie
dduwel@fyzie.nl BIG: 69926341704
Niek van Logtestijn
Niek van Logtestijn fysiotherapeut - SportFyzie
nvlogtestijn@fyzie.nl BIG: 29922565104
Shane Leurs
Shane Leurs manueel therapeut MSc
sleurs@fyzie.nl BIG: 29922825404

Direct een afspraak maken?

Wij helpen u graag met deskundig advies en begeleiding.