• Professioneel
  • Cliëntgericht
  • Grensverleggend
Artrose sporten Fyzie

Artrose

Ik heb artrose in mijn knie en heb zoveel pijn dat ik niet meer kan fietsen. Ik wil heel graag weer kunnen fietsen.

Bij Fyzie begrijpen we hoe vervelend en belastend artrose kan zijn. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten zijn er om je te helpen bij het verminderen van deze klachten en het herstellen van de functie van je lichaam.

Direct een afspraak maken

Wat is artrose?

Een gewricht verbindt twee botten met elkaar. Op de uiteinden van die botten zit een laagje kraakbeen. Dat kraakbeen is heel glad, zodat de gewrichten gemakkelijk kunnen buigen, draaien of strekken. Bij artrose is het kraakbeen dunner geworden. De oppervlakte is niet meer zo glad, maar onregelmatig. Daardoor bewegen de gewrichten minder gemakkelijk.

Oorzaak van artrose?

De precieze oorzaak van artrose is niet altijd eenduidig vast te stellen, maar er zijn verschillende factoren die een rol kunnen spelen:

  • Leeftijd: Artrose komt vaker voor bij ouderen.
  • Erfelijkheid: Genetische factoren kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van artrose.
  • Overgewicht: Extra gewicht kan meer druk op de gewrichten leggen, wat de afbraak van kraakbeen kan versnellen.
  • Eerdere Gewrichtsschade: Beschadigingen of verwondingen aan gewrichten kunnen op de lange termijn tot artrose leiden.
  • Overbelasting: Beroepen of sporten waarbij bepaalde gewrichten continu worden belast, kunnen het risico op artrose verhogen.
  • Ontstekingsprocessen: Ontstekingen in het gewricht kunnen de afbraak van kraakbeen versnellen.

Het is vaak een combinatie van deze factoren die bijdraagt aan de ontwikkeling en progressie van artrose. 

Wat kun je zelf doen als je last hebt van artrose?

Als je artrose hebt kunnen je klachten verminderen door regelmatig te bewegen. Ga bijvoorbeeld wandelen, fietsen of zwemmen. Bewegen voorkomt ook dat klachten terugkomen of verergeren. Geoefende spieren geven het gewricht stevigheid.

Hoe kunnen we jou helpen als je last hebt van artrose?

Hoewel de artrose zelf niet verdwijnt, is er wél iets aan te doen! Als je artrose hebt, is het belangrijk om in beweging te blijven. Tegelijkertijd is dat moeilijk als je veel pijn ervaart. De fysiotherapeut kan je helpen om op een verantwoorde manier te (blijven) bewegen. Er zijn verschillende soorten behandelingen voor artrose zoals voorlichting, advies en oefentherapie. De therapeut kiest samen met jou de best passende behandeling of combinatie van behandelingen.

Waarom kiezen voor Fyzie voor de behandeling van artrose?

Waarom kiezen voor Fyzie voor de behandeling van artrose?

Persoonlijke begeleiding, met vaste behandelaar
Specialistische teams, voor de beste zorg
Op je eigen tijd een afspraak inplannen
Direct een afspraak maken

Ontmoet de juiste therapeut

Direct een afspraak maken?

Wij helpen u graag met deskundig advies en begeleiding.

 

Veelgestelde vragen

Wat te doen tegen artrose?

Artrose kan een vervelend probleem zijn, maar gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om het te verminderen of onder controle te krijgen. Het zoeken naar professionele hulp en het nemen van de juiste maatregelen kan je helpen om de controle terug te krijgen en de impact van artrose op je leven te verminderen. 

Pak artrose aan
welke 3 symptomen zijn kenmerkend voor artrose?

Artrose kan verschillende symptomen veroorzaken, maar de drie meest kenmerkende zijn: pijn, stijfheid en bewegingsbeperking. Er kunnen ook andere symptomen optreden, zoals zwelling, misvorming of instabiliteit van het gewricht. Als je vermoedt dat je artrose hebt, is het belangrijk om medisch advies in te winnen voor een juiste diagnose en behandelplan.

Ik wil een intakegesprek
Vergoed de verzekering mijn behandelingen bij Fyzie?

Of fysiotherapie vergoed wordt door je verzekering, hangt af van je verzekering, je leeftijd en je klachten. In de meeste gevallen zit fysiotherapie zit niet in de basisverzekering, maar er zijn een paar uitzonderingen.

Bekijk de vergoeding van de zorgverzekeraar