• Professioneel
  • Cliëntgericht
  • Grensverleggend
Afspraak Fyzie

Hoe kunnen we je helpen?

Bij ons kun je terecht met alle vragen die te maken hebben met je gewrichten, spieren, zenuwen of banden in je lichaam. Het kan zijn dat je ergens pijn hebt of moeite hebt met bewegen. Dit beperkt je al snel in je dagelijks functioneren.  Misschien kun je door je klachten niet meer tennissen, terwijl je dat altijd zo graag deed. Of kun je niet meer fietsen, waardoor je niet meer zelfstandig boodschappen kunt doen. Wij onderzoeken de oorzaak van je klacht en helpen je klacht te verminderen, zodat je de dingen die je graag deed stap voor stap weer kunt gaan doen!

Omdat wij veel verschillende specialismen in huis hebben, kun je bij ons met uiteenlopende vragen terecht. Hieronder zie je voorbeelden van veelvoorkomende vragen van cliënten. Klik op de vraag voor meer informatie. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via 033-2048000 om jouw vraag te bespreken. Grote kans dat we je verder kunnen helpen!

Direct een afspraak maken

Veelgestelde vragen van cliënten

Artrose

Artrose kan zorgen voor moeite met bewegen en pijnlijke gewrichten. Bij Fyzie zijn er verschillende behandelmethodes om ervoor te zorgen dat iedereen met artrose toch zo mobiel en pijnvrij mogelijk door het leven kan. Hieronder vindt u meer informatie over artrose en hoe Fyzie u hiermee kan helpen.

Lees meer over artrose
Bekkenklachten

De bekkenbodem ligt als een hangmat van spierlagen onder in het bekken. Het zorgt voor het openen en sluiten van de anus en plasbuis bij ontlasting, plassen en bij gemeenschap. Bij buikpijn, problemen met plassen, ontlasting of gemeenschap kunt u bij onze bekkenfysiotherapeuten terecht.

Lees meer over bekkentherapie
COPD

Hoewel COPD vooral de longen aantast, heeft het ook invloed op de rest van het lichaam. Je kunt bijvoorbeeld vermoeid raken, je conditie en spierkracht kunnen achteruit gaan en je gemoedstoestand kan veranderen. Onze fysiotherapeuten hebben verstand van al deze factoren en helpen u graag om zo fit mogelijk te worden.

Lees meer over de behandeling van COPD
Echografie

Met een echo kan een fysiotheraut binnenin je schouder kijken. Op de echo ziet de fysiotherapeut de spieren en pezen in je schouder. Dit kan helpen om het juiste behandelplan op te stellen.

Lees meer over echografie
Enkelverzwikking

Een verzwikte enkel heeft zorg nodig. De fysiotherapeut begeleid je door voorlichting en advies te geven en samen oefeningen te doen. Afhankelijk van je klachten en je wensen, maakt de fysiotherapeut een behandel- en trainingsprogramma op maat.

Lees meer over het herstel na een enkelverzwikking
Frozen shoulder

In de loop van weken tot maanden kun je je schouder steeds minder goed bewegen, doordat het gewrichtskapsel verstijft. De schouder raakt als het ware ‘bevroren’. Deze verstijving heeft invloed op vele dagelijkse bewegingen en activiteiten.

Onze schouderfysiotherapeuten begeleiden je graag bij het herstel.

Lees meer over frozen shoulder
Leefstijl

Je kunt gaan sporten, mediteren, eerder naar bed of meer groenten en fruit eten… Het is aan de ene kant goed nieuws dat je zoveel kunt doen om gezonder te leven, maar aan de andere kant kan de hoeveelheid mogelijkheden overweldigend zijn. Als er zoveel dingen zijn die je kunt doen om gezonder te leven, waar begin je dan?

Fyzie biedt twee verschillende trajecten aan die jou kunnen helpen met het verbeteren van je gezondheid en leefstijl:

  • de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)
  • KeiVitaal
Lees meer over hulp bij een gezonde leefstijl
Niet aangeboren hersenletsel

Een verlamming is het resultaat van uitgevallen delen van het motorische zenuwstelsel. De spier kan daardoor niet meer genoeg kracht uitoefenen of trekt zelfs helemaal niet meer samen.

Samen met jou als cliënt en eventuele naasten maken we een behandelplan op maat. Als het nodig is, werken we samen met andere specialisten. 

Lees meer over niet aangeboren hersenletsel
Oncologie en Oedeem

Fyzie heeft gespecialiseerde fysiotherapeuten die helpen bij het herstel na chemotherapie en/of bestraling. 

Lees meer over herstel na chemotherapie en/of bestraling
Ontwikkeling kind

Als een kind zich qua motoriek trager of anders ontwikkelt en hierdoor belemmerd wordt in dagelijkse activiteiten, spreken we van een motorisch ontwikkelingsprobleem. Onze kinderfsyiotherapeuten onderzoeken uw kind en maken een behandelplan op maat met individuele training, groepstraining en adviezen voor thuis.

Lees meer over kinderfysiotherapie
Post-Covid

COVID-19 is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus. De symptomen verschillen per persoon. Met name vermoeidheid, benauwdheid of moeilijk ademen, bang zijn, vermindering van concentratie en slaapproblemen komen vaak voor. De fysiotherapeut helpt je om inzicht te krijgen in je klachten en begeleid je bij het verantwoord opbouwen van dagelijkse activiteiten.

Lees meer over Post-Covid
Rugklachten

Pijn onder in de rug kan er opeens zijn of langzaam komen. Bepaalde houdingen of bewegingen geven vaak (veel) meer pijn. Om de oorzaak van jouw klachten te achterhalen, stelt de therapeut je een aantal vragen en onderzoekt je rug. Samen stellen we een behandelplan op.

Lees meer over rugklachten
Spanningsklachten

Een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in psychosomatiek brengt samen met jou in kaart welke lichamelijke, psychische en omgevingsfactoren jouw klachten beïnvloeden. Samen probeer je te ontdekken waar de balans tussen deze factoren verstoord wordt.

Lees meer over de behandeling van spanningsklachten

Direct een afspraak maken?

Wij helpen u graag met deskundig advies en begeleiding.