• Professioneel
 • Cliëntgericht
 • Grensverleggend
Schrijftherapie Kind - Kinderfyzie Amersfoort

Schrijftherapie kind

Bij KinderFyzie begrijpen we hoe belangrijk de ontwikkeling van uw kind is. Naast onze uitgebreide fysiotherapie diensten, zijn we enthousiast om ons speciale programma voor kinder schrijftherapie in Amersfoort te introduceren. Dit is een speciaal programma ontworpen om de fijne motoriek en schrijfvaardigheden van uw kind te ondersteunen en te verbeteren.

Direct een afspraak maken

Waarom schrijftherapie voor kinderen?

 

 1. Fundamenteel voor academisch succes: Goede schrijfvaardigheden zijn essentieel voor succes op school. Schrijftherapie helpt kinderen bij het ontwikkelen van een duidelijk en leesbaar handschrift, wat bijdraagt aan hun academische zelfvertrouwen en prestaties.
 2. Ontwikkeling van fijne motoriek: Schrijftherapie is niet alleen gericht op het schrijven zelf, maar ook op het versterken van de fijne motoriek. Dit omvat het verbeteren van de hand-oogcoördinatie, de grip, en de behendigheid, die allemaal belangrijk zijn voor dagelijkse activiteiten zoals knippen, tekenen en zelfzorg.
 3. Ondersteuning bij motorische uitdagingen: Sommige kinderen ervaren uitdagingen met fijne motorische vaardigheden door aandoeningen zoals dysgrafie of algemene motorische coördinatiestoornissen. Schrijftherapie biedt gespecialiseerde ondersteuning om deze uitdagingen te overwinnen.

Wanneer schrijftherapie voor kinderen?

 

Kinderen die problemen hebben met schrijven kunnen bij ons worden aangemeld voor onderzoek naar de motorische en de schrijfmotorische ontwikkeling. Er zijn een aantal indicaties voor onderzoek en behandeling van schrijfproblemen, dit zijn onder andere:

 • slecht leesbaar handschrift
 • moeite met leren en reproduceren van de letters
 • problemen bij de overgang van blokletters naar verbonden schrift
 • traag schrijftempo en hierdoor niet mee kunnen komen met de rest van de klas
 • pijn bij schrijven

Voordelen van schrijftherapie voor de ontwikkeling van je kind

 

 1. Verbeterde schrijfvaardigheden: Door schrijftherapie ontwikkelen kinderen een betere grip, schrijfhouding en handschrift, wat leidt tot duidelijkere en efficiëntere schriftelijke communicatie.
 2. Cognitieve en visuele vaardigheden: Schrijftherapie stimuleert cognitieve vaardigheden zoals planning en uitvoering, evenals visuele perceptievaardigheden, essentieel voor het lezen en schrijven.
 3. Verhoogd zelfvertrouwen: Naarmate kinderen hun schrijfvaardigheden verbeteren, groeit ook hun zelfvertrouwen. Dit heeft een positieve invloed op hun academische prestaties en algemene zelfbeeld.
Schrijftherapie - KinderFyzie

Daarom KinderFyzie

Gespecialiseerde zorg

Onze kinderfysiotherapeuten zijn hoogopgeleid en gespecialiseerd in het behandelen van een breed scala aan bewegingsproblemen bij kinderen.

Persoonlijke aanpak

Wij geloven in een persoonlijke benadering. Elk kind is uniek, en onze therapie wordt op maat gemaakt om aan de specifieke behoeften van uw kind te voldoen.

Betrokkenheid

Bij Fyzie betrekken we ouders actief bij het revalidatieproces. We geloven dat ouderlijke ondersteuning essentieel is voor het succes van kinderfysiotherapie. Daarnaast betrekken we indien nodig ook leerkrachten van het kind voor een behandelplan. 

Maak eenvoudig een afspraak
Kinderfysiotherapie diensten

Onze diensten in kinderfysiotherapie

Wij bieden een breed scala aan diensten aan binnen de kinderfysiotherapie, waaronder:

 • Kinderfysiotherapie
 • Motorische ontwikkeling
 • Houdingscorrectie / schrijftherapie
 • Behandeling van sportblessures
 • Ademhalingsproblematiek
 • Sensorische informatieverwerking (SI)


Elke sessie wordt zorgvuldig gepland en uitgevoerd door onze deskundige kinderfysiotherapeuten, met als doel de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van uw kind te bevorderen.

Maak eenvoudig een afspraak

Direct een afspraak maken?

Wij helpen u graag met deskundig advies en begeleiding.

Veelgestelde vragen

Wat is schrijftherapie?

Tijdens de schrijftherapiesessies bij Fyzie werken kinderen onder begeleiding van een gespecialiseerde kinderfysiotherapeut aan het verbeteren van hun schrijfvaardigheid. De sessies omvatten oefeningen voor handcoördinatie, gripversterking, houdingscorrectie en schrijftechniek, allemaal op een speelse en motiverende manier

Voor wie is schrijftherapie bedoeld?

Schrijftherapie bij KinderFyzie is ontworpen voor kinderen die moeite hebben met fijne motorische vaardigheden, een onleesbaar handschrift, of andere schrijfgerelateerde uitdagingen. Het is geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden die hun schrijfvaardigheid en motorische vaardigheden willen verbeteren.

Neem contact op!
Zijn de therapeuten bij Fyzie gespecialiseerd in kinderfysiotherapie?

Ja, bij Fyzie hebben we ervaren kinderfysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in het behandelen van kinderen.

Vergoed de verzekering kinderfysiotherapie bij Fyzie?

Als je onder de 18 jaar bent, krijg je de eerste 18 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed vanuit je basisverzekering. Hebben deze behandelingen niet het gewenste resultaat? Dan vergoedt je aanvullende zorgverzekering eventueel meer behandelingen. Check hiervoor je polisvoorwaarden. Zowel vergoedingen vanuit de basis- als aanvullende verzekering gaan niet van je eigen risico af.

Bekijk de vergoeding van de zorgverzekeraar