• Professioneel
 • Cliëntgericht
 • Grensverleggend
Peutergym Amersfoort

Peutergym Amersfoort

Bij KinderFyzie begrijpen we hoe belangrijk de gezonde ontwikkeling van uw kind is. Naast onze uitgebreide fysiotherapie diensten, zijn we enthousiast om ons speciale programma voor peutergym in Amersfoort te introduceren. Peutergym is een fantastische manier om de motorische en sociale vaardigheden van je peuter te stimuleren in een veilige, speelse en begeleide omgeving.

Direct een afspraak maken

 

Voordelen van peutergym voor de ontwikkeling van je kind


Ons programma voor peutergym in Amersfoort is specifiek ontworpen om de gezonde groei en ontwikkeling van je kind te ondersteunen, met speciale aandacht voor eventuele hindernissen die ze op hun pad kunnen tegenkomen.

 1. Motorische vaardigheden: Peutergym helpt bij het verbeteren van grove en fijne motorische vaardigheden. Het klimmen, springen en balanceren stimuleert de coördinatie en kracht.
 2. Sociale interactie: Samen spelen en gymmen is niet alleen leuk, het leert kinderen ook samenwerken, delen en omgaan met anderen.
 3. Cognitieve ontwikkeling: Door deel te nemen aan gestructureerde activiteiten leert je peuter luisteren, volgen en probleemoplossende vaardigheden ontwikkelen.
 4. Gezond bewegen: Peutergym legt een gezonde basis voor een actieve levensstijl. Het helpt ook bij het behouden van een gezond gewicht en bevordert het zelfvertrouwen.

 

Waarom kiezen voor peutergym bij KinderFyzie?

 1. Expertise in beweging: Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten begrijpen het belang van vroege ontwikkeling. Ze begeleiden je peuter door activiteiten die niet alleen leuk zijn, maar ook bijdragen aan een gezonde groei en motorische ontwikkeling.
 2. Veilige en stimulerende omgeving: Onze peutergym is ontworpen om een veilige en uitnodigende omgeving te bieden waarin je kind vrij kan bewegen, ontdekken en sociale contacten kan opdoen.
 3. Persoonlijke aandacht: We houden onze groepen bewust klein. Zo krijgt elk kind de aandacht die het verdient en kan het op zijn of haar eigen tempo ontwikkelen.
 4. Ouderbetrokkenheid: Bij Fyzie betrekken we ouders actief bij het proces. We geloven dat ouderlijke ondersteuning essentieel is voor het succes van kinderfysiotherapie.


Wanneer peutergym?


Peutergym bij Fyzie is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar tot 4 jaar. Deze vroege start helpt bij het leggen van een sterke basis voor fysieke activiteit en leert hen sociale vaardigheden in een groepsomgeving. Peutergym is met name aan te raden voor kinderen die:

 • faalangstig zijn en bijvoorbeeld het klimmen en klauteren eng vinden.  
 • te zwaar zijn of dreigen te worden.
 • letterlijk en/of figuurlijk sterker in hun schoenen willen of zouden moeten staan.
 • grof motorisch onhandig zijn.
 • veel vallen/struikelen.
 • na individuele begeleiding van een kinderfysiotherapeut nu in groepsverband de motorische vaardigheden willen blijven oefenen/uitbreiden.
 • een lichte motorische achterstand hebben.
Kinderfysiotherapie diensten

Onze diensten in kinderfysiotherapie

Wij bieden een breed scala aan diensten aan binnen de kinderfysiotherapie, waaronder:

 • Kinderfysiotherapie
 • Motorische ontwikkeling
 • Houdingscorrectie / schrijftherapie
 • Behandeling van sportblessures
 • Ademhalingsproblematiek
 • Sensorische informatieverwerking (SI)


Elke sessie wordt zorgvuldig gepland en uitgevoerd door onze deskundige kinderfysiotherapeuten, met als doel de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van uw kind te bevorderen.

Maak eenvoudig een afspraak

Direct een afspraak maken?

Wij helpen u graag met deskundig advies en begeleiding.

Veelgestelde vragen

Wat is peutergym?

Peutergym bij Fyzie is een programma ontworpen voor kinderen van 2 tot 4 jaar, gericht op het bevorderen van motorische en sociale vaardigheden door middel van spel en fysieke activiteiten. Het biedt een veilige en stimulerende omgeving waarin kinderen kunnen leren, groeien en plezier kunnen hebben.

Wat moet mijn kind meenemen naar een peutergym sessie?

Kinderen moeten comfortabele kleding dragen die beweging toelaat en sportschoenen met een goede grip. Het is ook aan te raden om een waterfles mee te nemen om gehydrateerd te blijven.

Neem contact op!
Zijn de therapeuten bij Fyzie gespecialiseerd in kinderfysiotherapie?

Ja, bij Fyzie hebben we ervaren kinderfysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in het behandelen van kinderen.

Vergoed de verzekering kinderfysiotherapie bij Fyzie?

Als je onder de 18 jaar bent, krijg je de eerste 18 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed vanuit je basisverzekering. Zijn er meer behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen, dan vergoedt je aanvullende zorgverzekering eventueel meer behandelingen. Check hiervoor je polisvoorwaarden. Zowel vergoedingen vanuit de basis- als aanvullende verzekering gaan niet van je eigen risico af.

Bekijk de vergoeding van de zorgverzekeraar