• Professioneel
 • Cliëntgericht
 • Grensverleggend
Motorische ontwikkeling Amersfoort

Motorische ontwikkeling Amersfoort

Bij KinderFyzie begrijpen we dat een gezonde motorische ontwikkeling cruciaal is voor de groei en het algemeen welzijn van uw kind. Soms kan het voorkomen dat een kind achterblijft in zijn of haar motorische ontwikkeling. Dit kan invloed hebben op dagelijkse activiteiten, zoals lopen, rennen, springen, schrijven, en zelfzorgtaken. Onze kinderfysiotherapie is speciaal ontworpen om kinderen van alle leeftijden te ondersteunen bij hun motorische ontwikkeling. 

Direct een afspraak maken

Wat is motorische ontwikkeling?


Motorische ontwikkeling omvat de groei en verfijning van de motorische vaardigheden van een kind, van grove motoriek, zoals kruipen en lopen, tot fijne motoriek, zoals schrijven en knippen. Een gezonde motorische ontwikkeling is essentieel voor de zelfstandigheid en interactie van het kind met de wereld om hen heen.

Signalen van vertraagde motorische ontwikkeling


Het herkennen van de vroege tekenen van een vertraagde motorische ontwikkeling kan cruciaal zijn voor het bieden van tijdige ondersteuning. Enkele signalen kunnen zijn:

 • Moeite met basisbewegingen zoals rollen, kruipen, of lopen op de verwachte leeftijd
 • Problemen met fijne motoriek, zoals het hanteren van kleine voorwerpen of schrijven
 • Onhandigheid of frequente valpartijen
 • Moeite met coördinatie en balans

Hoe kan KinderFyzie helpen met de motorische ontwikkeling van uw kind?


Bij Fyzie begrijpen we de zorgen van ouders over de motorische ontwikkeling van hun kind. Ons team van kinderfysiotherapeuten is gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van vertraagde motorische ontwikkeling. Wij bieden:

 1. Uitgebreide evaluatie: Een grondige beoordeling om de specifieke behoeften van uw kind te identificeren.
 2. Gepersonaliseerde behandelplannen: Op maat gemaakte behandelingen die gericht zijn op het verbeteren van de motorische vaardigheden van uw kind.
 3. Ondersteuning en educatie voor ouders: Wij bieden begeleiding en praktische adviezen voor ouders om de ontwikkeling thuis te ondersteunen.
 4. Interdisciplinaire aanpak: Indien nodig werken we samen met andere specialisten om een holistische benadering van de zorg voor uw kind te waarborgen.

Onderneem actie

Als u zich zorgen maakt over de motorische ontwikkeling van uw kind, wacht dan niet om hulp te zoeken. Vroege interventie kan een significant verschil maken in de ontwikkeling en het algemeen welzijn van uw kind. 

Kinderfysiotherapie diensten

Onze diensten in kinderfysiotherapie

Wij bieden een breed scala aan diensten aan binnen de kinderfysiotherapie, waaronder:

 • Peutergym
 • Kleutergym
 • Houdingscorrectie / schrijftherapie
 • Behandeling van sportblessures
 • Ademhalingsproblematiek
 • Sensorische informatieverwerking (SI)


Elke sessie wordt zorgvuldig gepland en uitgevoerd door onze deskundige kinderfysiotherapeuten, met als doel de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van uw kind te bevorderen.

Maak eenvoudig een afspraak

Veelgestelde vragen

Wat is motorische ontwikkeling?

Motorische ontwikkeling omvat de groei en verfijning van de motorische vaardigheden van een kind, van grove motoriek, zoals kruipen en lopen, tot fijne motoriek, zoals schrijven en knippen. Een gezonde motorische ontwikkeling is essentieel voor de zelfstandigheid en interactie van het kind met de wereld om hen heen.

Wat zijn oorzaken van een vertraagde motorische ontwikkeling?

De oorzaken kunnen divers zijn en omvatten genetische factoren, premature geboorte, onvoldoende stimulatie van motorische vaardigheden, of neurologische aandoeningen. Andere mogelijke factoren zijn zintuiglijke integratiestoornissen of specifieke medische aandoeningen.

Neem contact op!
Zijn de therapeuten bij Fyzie gespecialiseerd in kinderfysiotherapie?

Ja, bij Fyzie hebben we ervaren kinderfysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in het behandelen van kinderen.

Vergoed de verzekering kinderfysiotherapie bij Fyzie?

Als je onder de 18 jaar bent, krijg je de eerste 18 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed vanuit je basisverzekering. Hebben deze behandelingen niet het gewenste resultaat? Dan vergoedt je aanvullende zorgverzekering eventueel meer behandelingen. Check hiervoor je polisvoorwaarden. Zowel vergoedingen vanuit de basis- als aanvullende verzekering gaan niet van je eigen risico af.

Bekijk de vergoeding van de zorgverzekeraar