• Professioneel
  • Cliëntgericht
  • Grensverleggend
Kinderfysiotherapie Amersfoort

Kinderfysiotherapie Amersfoort

Bij KinderFyzie begrijpen we hoe belangrijk de gezonde ontwikkeling van uw kind is. Onze kinderfysiotherapie is speciaal ontworpen om kinderen van alle leeftijden te ondersteunen bij hun groei en motorische ontwikkeling. Ons team van ervaren kinderfysiotherapeuten combineert expertise met een warme, persoonlijke benadering, waardoor uw kind zich meteen thuis voelt.

Direct een afspraak maken

 

Het belang van fysiotherapie voor kinderen


Fysiotherapie speelt een cruciale rol in de gezonde ontwikkeling van kinderen. Kinderen zijn voortdurend in beweging en leren de wereld om hen heen kennen door te spelen, te ontdekken en te groeien. Soms kunnen er echter obstakels in dit proces optreden, zoals ontwikkelingsachterstanden, blessures of aandoeningen die de beweging beperken. Hier speelt kinderfysiotherapie een essentiële rol.


Waarom is kinderfysiotherapie belangrijk?

 

  1. Ondersteuning bij ontwikkelingsmijlpalen: Kinderfysiotherapie helpt kinderen bij het bereiken van belangrijke ontwikkelingsmijlpalen, zoals kruipen, lopen en springen. Het bevordert de grove en fijne motoriek die essentieel zijn voor dagelijkse activiteiten.
  2. Herstel en preventie van blessures: Kinderen zijn actief en kunnen soms blessures oplopen. Kinderfysiotherapie helpt niet alleen bij het herstel van deze blessures, maar biedt ook strategieën en oefeningen om toekomstige blessures te voorkomen.
  3. Vertrouwen en zelfstandigheid: Kinderen die moeite hebben met fysieke activiteiten kunnen zich onzeker voelen. Fysiotherapie versterkt hun vaardigheden, waardoor hun zelfvertrouwen en zelfstandigheid toenemen.
  4. Aangepaste zorg: Elk kind is uniek. Kinderfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het aanbieden van zorg die is aangepast aan de individuele behoeften en mogelijkheden van elk kind, zodat elk kind op zijn of haar eigen tempo kan groeien.

Waarom kiezen voor kinderfysiotherapie bij KinderFyzie?

 

  1. Gespecialiseerde zorg: Onze kinderfysiotherapeuten zijn hoogopgeleid en gespecialiseerd in het behandelen van een breed scala aan bewegingsproblemen bij kinderen.
  2. Persoonlijke aanpak: Wij geloven in een persoonlijke benadering. Elk kind is uniek, en onze therapie wordt op maat gemaakt om aan de specifieke behoeften van uw kind te voldoen.
  3. Speelse en veilige omgeving: Kinderen leren en ontwikkelen het best in een plezierige, uitdagende en veilige omgeving. Onze praktijk is speciaal ingericht om uw kind te stimuleren in zijn of haar ontwikkeling.
  4. Ouderbetrokkenheid: Bij Fyzie betrekken we ouders actief bij het revalidatieproces. We geloven dat ouderlijke ondersteuning essentieel is voor het succes van kinderfysiotherapie.
Kinderfysiotherapie diensten

Onze diensten in kinderfysiotherapie

Wij bieden een breed scala aan diensten aan binnen de kinderfysiotherapie, waaronder:


Elke sessie wordt zorgvuldig gepland en uitgevoerd door onze deskundige kinderfysiotherapeuten, met als doel de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van uw kind te bevorderen.

Maak eenvoudig een afspraak

Direct een afspraak maken?

Wij helpen u graag met deskundig advies en begeleiding.

Veelgestelde vragen

Wat is kinderfysiotherapie?

Kinderfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op het behandelen van bewegingsproblemen bij kinderen. Dit kunnen motorische, ontwikkelings- of houdingsgerelateerde problemen zijn.

Welke kinderen hebben baat bij kinderfysiotherapie?

Kinderfysiotherapie is geschikt voor kinderen met diverse aandoeningen zoals motorische achterstand, orthopedische problemen, neurologische aandoeningen, en meer. Het is bedoeld om de motorische ontwikkeling en functie te verbeteren. Vragen over kinderfysiotherapie?

Neem contact op!
Zijn de therapeuten bij Fyzie gespecialiseerd in kinderfysiotherapie?

Ja, bij Fyzie hebben we ervaren kinderfysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in het behandelen van kinderen.

Vergoed de verzekering kinderfysiotherapie bij Fyzie?

Als je onder de 18 jaar bent, krijg je de eerste 18 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed vanuit je basisverzekering. Hebben deze behandelingen niet het gewenste resultaat? Dan vergoedt je aanvullende zorgverzekering eventueel meer behandelingen. Check hiervoor je polisvoorwaarden. Zowel vergoedingen vanuit de basis- als aanvullende verzekering gaan niet van je eigen risico af.

Bekijk de vergoeding van de zorgverzekeraar