• Professioneel
  • Cliëntgericht
  • Grensverleggend
Bekkentherapie Fyzie

Bekkentherapie

Bekkenklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan een overmatige spierspanning of juist spierverzwakking - bijvoorbeeld door een bevalling, zwaar lichamelijk werk of jarenlang verkeerd plasgedrag. 

Bij Fyzie begrijpen we hoe vervelend en belastend bekkenklachten kunnen zijn. Onze gespecialiseerde bekkenfysiotherapeuten zijn er om je te helpen bij het verminderen van deze klachten en het herstellen van de functie van je lichaam.

Direct een afspraak maken

Hoe ziet bekkentherapie eruit?

Bekkentherapie start altijd met een intakegesprek, een onderzoek naar het functioneren van de spieren rondom het bekken en eventueel een inwendig onderzoek. Dit is nodig om de klacht zo goed mogelijk te beoordelen. Het onderzoek wordt uiteraard uitgevoerd door een fysiotherapeut die speciaal is opgeleid tot bekkentherapeut.
Na de intake krijg je veel informatie om beter te begrijpen waar je klacht vandaan komt. De bekkentherapeut leert je daarnaast lichte, stabiliserende oefeningen. Deze oefeningen helpen om de spieren rondom je bekken te versterken of ontspannen en klachten zoals urineverlies of een verzakking te verhelpen. 

Direct een afspraak maken?

Wij helpen u graag met deskundig advies en begeleiding.